BİZDEN HABERLER

“Gıdalar ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar Panelimizden”

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü "Gıdalarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar" başlıklı bir panel ile öğrencilerini, sektör temsilcisi ve akademisyenlerle bir araya getirdi. 5 Aralık 2018 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde; Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fahri Yemişçioğlu konuşmacı olarak yer aldı. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu ile bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler paneli ilgiyle takip ettiler.

Panelin açılış konuşmasını yapan Gıda Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Ergönül,  farklı sektörlerden ve akademiden konusunun uzmanlarını bölüm öğrencileri ve öğretim elemanlarıyla buluşturma ve farklı düşünceleri dinleme yönündeki gayretlerinin devam edeceğini vurguladı. Ergönül; medyada gıda üretimi ve güvenliği konularında çok fazla haber ve yayınla karşılaştıklarını, bilgi kirliliğinin fazla olduğunu, gıda mühendislerine daha fazla söz hakkı tanınmasının toplumun bilinçlenmesi adına önem taşıdığını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Dr. Fahri Yemişçioğlu gıda felsefesi ve temel bilimlerin gıda mühendisliği eğitimindeki yerinin altını çizerek, özellikle bitkisel yağ sektörü açısından gıda konusundaki bilgi kirliliğini örneklendirerek açıkladı.

MÜMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Yurdagül ve Genel Koordinatör Ebru Akdağ ise öğrencilerle interaktif bir sohbet gerçekleştirerek medyadan derledikleri ve tüketiciyi yanıltıcı nitelikte haber, yayın ve görüşleri katılımcılara izleterek bilgi kirliliğinin boyutlarını gözler önüne serdiler.

Panel sonunda katılımcılara Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu tarafından teşekkür belgesi ve adlarına dikilen fidanların sertifikaları takdim edildi.

 


Bölümümüz 2. Uluslararası Üniversite Sanayi İşbirliği, AR-GE ve İnovasyon Kongresinde Temsil Edildi

Bölümümüz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Semra Kayaardı, Dr. Öğr. Üyesi Seval Dağbağlı ve Pelin Talu Özkaya bölümümüzü “Gıda güvenliğinin sağlanmasında mikotoksinlerin tespitine yönelik olarak biyosensörlerin kullanımı” başlıklı sözlü sunum ile üniversitemizde gerçekleştirilen 2.  Üniversite Sanayi İşbirliği, AR-GE ve İnovasyon Kongresinde temsil ettiler.

 



ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ BÖLÜMÜMÜZÜ EURASIAN CONFERENCE ON SCIENCE, ENGINEERING AND TECHNOLOGY’de (EURASIANSCIENTECH 2018) TEMSİL ETTİ

 

Bölümümüz Doktora öğrencisi Kıvılcım Çelik ile Yüksek Lisans öğrencisi Sezin Erdoğan, Doç. Dr. Bülent Ergönül ve Doç. Dr. Pelin Günç Ergönül ile birlikte hazırladıkları iki sözlü sunum ile bölümümüzü 22-23 Kasım 2018’de Ankara’da gerçekleştirilen Eurasianscientech 2018’de temsil ettiler.  



BÖLÜMÜMÜZ INTERNATIONAL CONGRESS on AGRICULTURE and ANIMAL SCIENCES’TA TEMSİL EDİLDİ

Arş. Gör. Dr. Müzeyyen BERKEL KAŞIKÇI, Prof. Dr. Neriman BAĞDATLIOĞLU ile birlikte hazırlamış oldukları iki adet sözlü bildiriyi 7-9 Kasım 2018'de Alanya'da gerçekleştirilen International Congress on Agriculture and Animal Sciences (ICAGAS)'ta sunmuştur.


BÖLÜMÜMÜZ 4th INTERNATIONAL CONFERENCE on FOOD CHEMISTRY and TECHNOLOGY’DE TEMSİL EDİLDİ

Dr Zeynep AKSOYLU ÖZBEK, 5-7 Kasım 2018 tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilen kongrede Doc. Dr. Pelin GÜNÇ ERGÖNÜL ile birlikte hazırladıkları bildirilerini sözlü olarak sunmuştur. 


DR. ZEYNEP ÖZBEK 13th INTERNATIONAL CONGRESS of FOOD PHYSICISTS'e KATILDI

Araş. Gör. Dr. Zeynep ÖZBEK ve Doç. Dr. Pelin GÜNÇ ERGÖNÜL bölümümüzü 23-25 Ekim 2018'de gerçekleştirilen 13th International Congress of Food Physicists'te sözlü bildiri ile temsil ettiler.



GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBESİ’NDEN OĞUZ PELİKLİ ÖĞRENCİLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ

Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden Oğuz Pelikli 22 Ekim 2018 tarihinde bölümümüzde 3. ve 4. Sınıf öğrencileri için eğitim paketi bilgilendirme toplantısı yaptı. 


DR. ÖĞR. ÜYESİ NURAL KARAGÖZLÜ DÜNYA GIDA GÜNÜNDE SIFIR AÇLIK KONUSUNU ANLATTI

Tam metine ulaşmak için lütfen tıklayınız


BÖLÜMÜMÜZ 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY’DE TEMSİL EDİLDİ

Bölümümüz Araş. Gör. Sermet Can Beylikçi, 10-12 Ekim 2018 tarihinde Nevşehir’de gerçekleştirilen kongreye bildirisi ile katılmış ve bölümümüzü temsil etmiştir. Kongre ile ilgili görsel ve haberlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://intfoodtechno2018.org/



ÖĞRETİM ÜYEMİZ DOÇ. DR PELİN GÜNÇ ERGÖNÜL ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ARAŞTIRMALARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA BÖLÜMÜMÜZÜ TEMSİL ETTİ

Doç. Dr. Pelin GÜNÇ ERGÖNÜL, bölümümüzü Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu’nda 2 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen “Zeytin ve Zeytinyağı Araştırmaları Değerlendirme Toplantısı”nda temsil etti.

Toplantıda, ülkemizde zeytin ve zeytinyağına ilişkin yapılan çalışmalar masaya yatırılmış olup, sektördeki yeni gelişmelerle birlikte ilerleyen dönemde gerçekleştirilmesi planlanan bilimsel faaliyetlere yönelik bir yol haritası belirlenmiştir.


GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI İZMİR ŞUBE YÖNETİMİ BÖLÜMÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde, yeni öğretim döneminin başlaması ile birlikte her yıl düzenlenen Öğrenci Temsilciliği tanıtım sunumu bu yıl 02 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti. Şube Yönetim Kurulu Başkanı İ. Uğur TOPRAK`ın 1. sınıf öğrencilerine yaptığı sunum kalabalık bir öğrenci topluluğu tarafından ilgili ile dinlendi. Aynı gün Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman BAĞDATLIOĞLU`na yapılan ziyarette Şube Başkanı İ. Uğur TOPRAK`ın yanı sıra 2. Başkan M. Banu SALI, Üye Süleyman GÜRSEL, Prof. Dr. Semra KAYAARDI, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Bülent ERGÖNÜL ve Doç. Dr. Özlem ÇAĞINDI SÜNGÜ, Dr. Öğr. Üyesi Nural KARAGÖZLÜ ve Dr. Öğr. Üyesi Seval DAĞBAĞLI hazır bulundu. 


haberin linki için: http://www.gidamo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=8279&tipi=1&sube=3



Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Yılmaz bölümümüzü Barselona’da düzenlenen IMCOFE 2018’de temsil etti.

Dr. Yılmaz kongrede “Induction Assisted Pasteurization of Honey” başlıklı bir sözlü bildiri sunmuştur.




BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİ AB UFUK 2020 PROJE YAZMA EĞİTİMİNE KATILDI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 26-28 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen "Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programına Yönelik Etkili Proje Yazma Eğitimi"ne Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Neriman BAĞDATLIOĞLU, Doç. Dr. Özlem ÇAĞINDI ve Dr. Öğretim Üyesi İsmail EREN katılmışlardır.




BÖLÜMÜMÜZ INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGıCAL AND LIFE SCIENCE CONFERENCE'TA TEMSİL EDİLDİ

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç.Dr.Özlem ÇAĞINDI ve doktora öğrencileri Emre ÖZALTIN, Dilay KART ve Duygu Benzer GÜREL 02-05 Eylül 2018'de Edirne'de düzenlenen  INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL & LIFE SCIENCE CONFERENCE isimli konferansa katılarak 2 sözlü ve 1 poster bildiri sunumu gerçekleştirmişlerdir.


Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Yılmaz, UBYO Öğr. Üyesi Prof. Dr. Murat Osman Koçtürk ile Erdemli İlçe Tarım Müdürlüğü ve TUBİTAK PRIMA projesi kapsamında Adana ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında Naturelder Başkanı Avni Taşyürek ile Hint inciri üretim deneme arazisi ziyareti gerçekleştirilmiş ve ilerleyen dönemlerde gerçekleştirilmesi düşünülen projeler üzerine görüşmeler yapılmıştır.

 




ÜNİVERSİTEMİZİN İLK ERASMUS KA107 PROJESİ BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. BÜLENT ERGÖNÜL’ÜN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Üniversitemizin ilk KA107 projesi, 28 Nisan - 5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Tunus'un Sfax şehrinde bulunan Universite de Sfax'ta gerçekleştirildi  

Projeye; Akhisar MYO Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Gürbüz Kılıç ve Dr. Öğr. Üyesi Nurdan Zincircioğlu ile Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Bülent Ergönül katıldı.

Projenin ders verme hareketliliği kapsamında Doç. Dr. Bülent Ergönül tarafından Unıversite de Sfax'a bağlı Olive Tree Institute'te "Olive and Olive Oil Sector of Turkey", Higher Institute of Biotechnology'de ise "Consumer awareness and perception to food safety: A consumer analysis" başlıklı dersler verildi. 

Öğretim üyelerimiz, projenin eğitim alma hareketliliği kapsamında ise Sfax'ın Chaal kasabasında bulunan Afrika ve Ortadoğu'nun en büyük zeytin bahçesinde zeytin çeşitlerini tanıma, inceleme ve zeytinyağı işleme tesislerini ziyaret etme imkânı buldular. Üniversiteye bağlı diğer zeytinlikler ve laboratuvarlar ziyaret edilerek iş birlikleri üzerinde konuşuldu. Ayrıca öğretim üyelerimiz için Olive Tree Institute laboratuvarında bir zeytinyağı duyusal değerlendirme paneli düzenlenerek, Tunus zeytinlerinden elde edilen yağların tadımı gerçekleştirildi. 

 Universite de Sfax Rektörü Prof. Dr. Abdul Wahed Mokni öğretim üyelerimizi makamında ağırlayarak teşekkür plaketlerini takdim etti ve ilerleyen dönemde iki üniversite arasında önemli iş birliklerinin gerçekleşecek olmasından mutluluk duyacağını ifade eti. 

Proje kapsamında, Universite de Sfax ile Üniversitemiz arasında İyiniyet Anlaşması ve Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı. 




iletişim         

Bölüm Sekreteri: Işıl Gürel

Öğrenci işleri: Özlem Saygılı

Öğrenci İşleri Şef V. : Mehmet Haşhaş

Tel: 0236 201 2009

Faks: 0236 201 2020

Eposta  : gida@cbu.edu.tr

Adres: Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi, Muradiye / Manisa

Konum için lütfen tıklayınız

Bölüm Öğretim Üyeleri ve personelinin dahili telefonlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız



Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik