MİSYONUMUZ

Mühendisliğin temel bilgilerini edinmiş, bireysel olarak sorun çözebilen, bilgi kaynaklarına ulaşabilen, gıda üretiminde AR-GE çalışmalarında görev alabilecek, proses kontrol ve gıda güvenliği konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış gıda mühendisleri yetiştirmek; ülke ve yöre gereksinimlerini dikkate alan, çağdaş düzeyde bilimsel ve pratiğe dönük araştırmalar yapmak ve bunları toplumun hizmetine sunmaktır.

VİZYONUMUZ

Ege bölgesinde bulunan üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümleri arasında öğrenciler tarafından öncelikle tercih edilen, öğrencilerini güncel ve yeterli bilgilerle donatarak sanayinin talebini karşılayacak şekilde yetiştiren, işletmelerde sorun çözümüne yönelik çalışmalarla üniversite-sanayi işbirliğinin kurulmasını ve geliştirilmesini sağlayan, ulusal ve uluslararası yayınlar yaparak evrensel bilime katkıda bulunan bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.

Program Eğitim Amaçları

  1. Gıda mühendisliği için gerekli olan temel bilim, temel mühendislik ve mesleki bilgilerini kullanabilen ve lisansüstü eğitim için uygun bilgi ve becerilere sahip,
  2. Kurum ve kuruluşlarda üretim, uygulama, araştırma-geliştirme, tasarım, yönetim ve pazarlama konularında başarıyla görev alabilen, sahip olduğu bilgi ve becerileri bu alanlarda etkili olarak kullanılabilen,
  3. Gerekli bilgi kaynaklarına ulaşarak bir süreci tasarlayabilen, analiz edebilen, yorumlayabilen, ekip içerisinde çalışabilen ve ekibi yönetebilen, sorun çözmede analitik düşünebilen, gıda güvenliği konusunda yeterli bilgiye, meslek etiğine, yaşam boyu öğrenme ve sosyal sorumluluk bilincine sahip,
  4. Özel ve kamu sektöründe tercih edilen mühendisler olarak yer alması.

iletişim         

Bölüm Sekreteri: Işıl GÜREL

Telefon: 0236 201 22 51

Öğrenci işleri: Ali YAVUZKASAP

Telefon: 0236 201 20 11

Adres   : Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Muradiye / Manisa

Eposta  : gida.sekreterlik@cbu.edu.tr



Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik